ibiza clubs
IBIZA CLUBS | Alles over Clubs en Clubben op Ibiza!  ibiza clubs

IBIZA CLUBS

Ibiza is de thuisbasis van enkele van ’s werelds meest geavanceerde state-of-the-art high-tech super clubs en de beste, meest succesvolle party promotors. Uitgaan op Ibiza is een fantastische ervaring.
De IBIZA CLUBS begonnen ooit als kleine clubs, die uitgroeiden uit tot de huidige mega clubs: Pacha (opgericht 1973 - vandaag wereldwijd merk), Es Paradis (1975), Amnesia (1976), UNDERGROUND (1982), Space (eigendom sinds 1989 van Pepe Rosello), DC10 (1990), Eden (opgericht in 1999, voorheen legendarische club KAOS), Privilege (opgericht in 1993 en nu grootste club van de wereld, voorheen veelbesproken club KU!), maar ze waren samen de grondleggers van de legendarische ALL DAY & NIGHT parties op Ibiza, die eind jaren vijftig, begin jaren zestig, van start gingen.
In die tijd brachten Hippies, India gangers en andere vrije geesten fantastische muziek, evenals vrijheid naar het eiland Ibiza, terwijl Spanje nog  zuchtte onder de dictatuur en beperkingen van Franco.
Deze Hippie eilandbewoners, echte feel free & party deskundigen, introduceerde een mix van verschillende elektronische dansmuziek stijlen en culturen, en lieten de lokale bevolking zien hoe ware liefde voor muziek grenzeloos geviert wordt.
Zijnde pioniers van het vrije leven waren ze betrokken bij het ​​ontstaan ​​van de eerste Ibiza clubs, door het inroduceren van nieuwe elektronische muziek, oorspronkelijk uit Goa (India), die samen met invloeden van house, trance en techno stijlen, succesvol resulteerde in het ontstaan van Ibiza’s eigen ambient muziekstijl, de Balearic House Music, door de beroemde eiland DJ Alfredo Fiorito.

Amnesia DC10 GATECRASHER Es Paradis Pacha Privilege Space

De nieuwere clubs, zoals IBIZA ROCKS, startte hun innovatieve LIVE MUSIC EVENTS in 2005,
open air venue Gala Night oftewel ’The Old Abandoned Zoo’, waar de dierlijke losbandigheid van THE ZOO PROJECT begon in 2006, de extravagante USHUAÏA Beach Club, begon in 2010 en hun mind-blowing VIP TOWER opende in 2013, SANKEYS beroemd UK clubbing merk, opende in Playa den Bossa in 2011, de OCEAN Beach Club, de eerste luxe beach club in San Antonio, opende in 2012 de laatste club aanwinst, BOOOM, luxe club in voormalig Heaven, opende uiteindelijk, na veel vertraging, pas op 15 juli, 2013.

  Ibiza Rocks Zoo Project UshuaÏa Sankeys Ocean Beach Booom  
   

Gezamenlijk hebben de Ibiza Clubs hard gewerkt aan de huidige positie van Ibiza, als party hoofdstad van de wereld, door het  al tientallen jaren op een rij blijven aantrekken van de wereld beste dance producers en DJ’s voor hun club nights en door het zomerslang behagen van de internationale party crowd met hun spraakmakende muziek & dance evenTS.
In de clubs van Ibiza hebben door de jaren heen een stel van de meest buitensporige feesten plaatgevonden, zoals: Fiesta del Agua, THE WHITE PARTY, MANUMUSSION, CIRCOLOCO, WE LOVE,  Judgement sundays, Meganite, gay party La Troya, F*** ME I’M FAMOUS, COCOON,  CREAM, PUKKA UP, ARMIN van BUUREN’s A STATE OF TRANCE, TIËSTO en nog veel meer gedraaid door de crème-de-la-crème van de up-coming DJ’s.
Beroemde DJ’s, van over de hele wereld, draaien hun muziek in de clubs van Ibiza, en veel beroemde artiesten treden op, en vieren feest in hun favoriete clubs op Ibiza.
De huidige live optredens van beroemde artiesten, evenals opkomende muzikanten, bevestigen slechts de status van Ibiza’s uitzinnige, hedonistische nachtleven, dat het eiland wereldberoemd maakte.

Elke club in Ibiza biedt VIP-treatment aan, in een, of meer, van hun speciale VIP-rooms, waar gasten verwend zullen worden, en onder het genot van cocktails, van bovenaf, naar de dansende menigte kunnen kijken.

Houd er rekening mee dat de meeste clubs van Ibiza kledingvoorschriften kennen, die inhouden dat ook mannen met ontbloot bovenlichaam de toegang wordt geweigerd.
Het meenemen van een fototoestel is niet toegestaan. Je zult het in bewaring moeten geven, omdat iedere zich respecterende club zijn eigen fotografen heeft.

Goede raad: neem een goed gevulde portemonnee mee, want een bezoek aan de Ibiza Clubs is zeker niet goedkoop. De prijzen van drankjes liggen ruim boven de 10 euro, en de toegangsprijzen voor de party nights variëren tussen 30 en 90 euro.

* De Ibiza Clubs vormen samen een van de pilaren waarop de economie van de toeristenidustrie berust, en om de gezamenlijk belangen te behartigen hebben de 7 grootste clubs de ’Associatie van de Discotheken van Ibiza’ opgericht, wat weer regelmatig botst met de belangen van andere horeca ondernemers van Ibiza, die zich op hun beurt beperkt voelen in hun mogelijkheden tot het organiseren van evenementen en live muziek.

Categories
Ibiza 4 all, Complete informatie over alle Clubs en uitgaan of clubben in of bij Ibiza-stad, San Antonio, San Rafael, San Josep en San Antonio op Ibiza.
© 2006 - 2019 ibiza4all.org